вторник, 31 март 2015 г.

Търговия по BigDog

Демонстрирам друг нюанс от търговията по BigDog. За къщичка на кучика избираме  времевия диапазон на азиатската сесия, от 01.00 до 09.00 часа българско време. Каква е философията.  по време на азиатската сесия волатилноста е ниска. Потока от новини които влияят на пазара е слаб. Основните финансови столици, Лондон, Ню Йорк, Франкфурт спят по това време. Пазара консолидира в тесни граници. Но с отварянето на Лондон, избухват и страстите.  В повечето случай имаме една доминираща тенденция, и яхнем ли е на време, можем да разчитаме на добър профит. Но да не забравяме, че все пак това е вероятностен модел, и не е задължително да се получава всеки ден. Все пак статистиката показва че имаме преобладаващо положителни резултати, което е предпоставка за успешна търговия в дългосрочен план.

понеделник, 30 март 2015 г.

Търговия по BigDog


Отново подхващам темата за търговия по BigDog, понеже е една от лююбимите ми. Разглеждам основно двойките на японската йена, EURJPY, GBPJPY  и USDJPY.
Настройките са от 08.00 до 09.45 българско време за европейската сесия, и 14.00 - 15.45, българско време за американската сесия. 
 Ясно се вижда че след отваряне на Лондон, имаме господстваща тенденция по време на сесията, и реализиране на не много лош профит. Почти винаги над 40 пипа минимум.
 На по време на американската, нещата не изглеждат толкоз добре. Може би щото се наслагват европейската и американската за известно време, и тенденцийте са разнопосочни. Аз избягвам да влизам по тази стратегия на американската сесия.

събота, 28 март 2015 г.

EURJPY

Двойката навлиза в интересна фаза при движението си. Може ми ще има известна консолидация, вътре в триъгълника който се очептава, с вероятност да пробие съпротивата на юг и тренда да продължи. Имаме основание да мислим че корекцията е приключила, и всяко доближаване до линията на съпротива бихме могли да го използуваме за вход на юг. При едно отделяне от средномесечната крива, спокойно бихме могли да разчитаме на 300-350 пипса минимум. Валутните двойки на йената имат добра волатилност, и доста трейдери ги предпочитат.

GBPJPY

Валутната двойка продължава тренда на юг. За сега поведението и е предвидимо. Все пак графиката е на Д1. Ако слезем на по-ниска графика може да видим по отчетливи сигнали за вход по тренда. Може да се уверите на Н1 за какво иде реч. Може би още в първите     часове след отваряне на пазара ще имаме ясен сигнал   от ключево ниво за вход. Ако проследим и отклонението от средномесечната крива, виждаме че имаме още аванс до навлизане в корекция. На все пак, да си имаме едно на ум, че пазара никога не пропуска възможноста да ни сервира изненади. За туй по внимателно при отваряне на позиция.

сряда, 25 март 2015 г.

Търговия по Big Dog

Може би най удачната стратегия за интрадей търговия. Виждаме последователно 6 сесии, дори и тази сутрешната, европейската, да дават своя дан на дисциплинираните трейдери. Колко малко се иска, че да се отвори позиция по посока пробива на бокса. И капана щраква!!  След което вариантите са два. Или по усмотрение да се тегли ръчната, или стопа да се мести в плюсовата зона, и да се разчита на по-голям профит. Зависи само от темперамента на трейдера. Две сесии на ден, по 10-15 писа, е нещо напълно достатъчно за да се нарече човек успешен трейдер. И да не забравяме все пак, че двойките с японската йена са най-даштни!!

вторник, 24 март 2015 г.

Търговия с петрол

Фючърса на петрола е интересен за търгуване. Има добра валотилност в сравнение с други инструченти и е предпочитан от много трейдери. Петрола е подчинен да пазарните зависимости както валутите. Следователно можем спокойно да правим технически анализ с познатите ни приоми и да очакваме вероятностно подтвърждение. Последните месеци фючърса е в консолидация, и цената се движи в диапазона от 46 до 62 долара. Ясно се вижда цикличноста на Н4. Можем да очакваме покачване на цената близките дни, пресичане с МА126, последвано от консолидация. И да не забравяме че все пак е пазар. А пазара често поднася и изненади.

понеделник, 23 март 2015 г.


Форекс, индекси, акции, стоки&суровини, фиксиран доход
Предимство да търгуваш с ливъридж от 1:400
Спредове от 1 пункт при DAX30 и 0.5 пункта при S&P500
Гъркавост при растящи и падащи пазари

https://www.activtrades.bg/index.aspx?page=cfds

петък, 20 март 2015 г.

USDJPY

Последици от влиянието ва фундамента виждаме при всички основни валутни двойки. При йената също имаме движение наподобяващо брауновото. Какво пък, част от бизнеса. На първо четене сигналите са за на юг. На не разчитам на рязко обръщане на посоката. Маже би ни очаква рейндж. И най сериозна съпротива която виждам е около зоната на 120.00. За сега къси с профит около съпротивата. А за след това следим поведението на пазара.



четвъртък, 19 март 2015 г.

GBPUSD

При кабела поведението е аналогично като при евро/долар. В случая доминанта е долара, понеже три него излиза фундамента. И буквално при всички двойки, където участвува долара наблюдаваме еднотипно поведение. Много удобно, ако при едната двойка, трейдера заеме къса позиция, с плитък стоп, а при другата обратно, дълга позиция, да се даде един плитък стоп, и вземе един дълбок ТП. За търсачите на силни усещания е добра емоция.

EURUSD


Не съм на моя комп и на оригиналната платформа и графика.
С две думи, било ли е предвидимо поведението на валутната двойка по време на протокола на ФОМК вчера. Сигурно ще има и такива дето биха казали, да. Е, аз не бих казал подобно нещо. Сигурно бих бил резервиран към всякакво становище. Може би, защото характера на тези движения е кратковременен. И в повечето случай новините от фундамента са повод големите акули да си отиграят собствената стратегия за правене на пари. Пазара прави импулс в една от посоките, след което постепенно възстановява предишните котировки. А такъв красив шип от четири+ фигури за няколко часа, рядка се вижда.

вторник, 17 март 2015 г.

GBPUSD(2)

В сила е вариант 2!! Вчера малко прибързано влязох, като очаквах първия вариант да сработи, и това се оказа фатално. Е, не съвсем, но все пак, да знаеш какво трябва да се случи, и сам да не спазваш правирата които  пишеш, е възможно най-голямата глупост. За туй е добре да се работи в екип. Един ако прави пропуск, другия да го коригира на време. 50 пипса пропусната възможност!!! А валутната двойка си спазва доста предвидимо поведение.

понеделник, 16 март 2015 г.

GBPUSD

Все още незавършена корекция, може би. Вариантите са два. Да формира връх до наклонената трендлиния, или да продължи на север, и да направи откатна пресечната точка между съпротивата и крайната трендлиния. И в двата случая се нарага да поизчакаме. Сега момента не е подходящ за вход. В заключение мога да кажа, че докато сме в мечия канал, доминанта е тенденцията на юг. Влизане само с къси, на ключеви нива, с плитки стопове.
Много е важно да предвидим вероятностния модел в зародиш, преди да се е получил. И да имаме вече готова схема на работа на пазара.

петък, 13 март 2015 г.

AUDUSD. Продължение 05.03., 10.03.

Стопа бе чукнат на +120 пипса. Е, какво да го мисля. На 12 пипса над него влязох с нова къса. И сега втората позиция е на около 50+ пипса на профит. Пазара следва своята логика. Въпроса е ние да влезем в ритъм с пазара. Тогава нещата изглеждат много елементарни и прости. Да се освободим от емоцията, от прибързаното влизане и излизане. Може би в това се крие ключа на успеха. И задължително да имаме стоп. Той ни гарантира излизане, когато не сме в крак с пазара. За предпочитане е да дадем стоп когато е вече в плюсоната зона. И аз в повечето случай работя само със стоп, без лимит. Което е много удачен вариянт за търговия. По такъв начин ние изсмукваме макса от това което пазара ни предлага.

четвъртък, 12 март 2015 г.

GBPUSD

Валутната двойка се намира на доста интересно ниво. Зона на подкрепа, формирана на месечна база, и нейното преодоляване може да даде импулс за месеци напред. Консолидацията, формирана от 2008ма година насам, може би е време за преодоляването и. Времето ще  покаже. Трябва да търсим надежден вход на по-малки графики, с надежда на движение по месечна.

сряда, 11 март 2015 г.

EURUSD

Може би паника обхваща пазарите, за да наблюдаваме такова безпрецедентно движение при евро/долар. Не очаквах такъв срив, и нищо по графиките не подсказваше че е възможно това. Може би общата настройка е да се очаква паритет мажду еврото и долара, и държащите дълги позиций бързат да се освободят от тях. Друго обяснение нямам. Прибягвайки до разширения по Фибоначи, близка възможна цел се очертават нивата около 1.03. Но да не забравяме и гравитацията на психологическото 1.0000000!!!!!!!!

вторник, 10 март 2015 г.

AUDUSD

Ситуацията при валутната двойка се развива по нашия сценарий. Тренда се запазва мечи, а корекцията приключи както се очакваше. Не ни остава нищо друго  освен да изчакваме и да го следим изкъсо. Вече втори път местя стопа  в плюсовата зона, и вече е на +70 пипса. Тук идва момента да припомня и удобствата на мобилната търговия. Дали човек ще е в парка, в трамвая, или някъде на почивка, през няколко часа може да хвърля по едно око на позицията. И ако е направила някакво движение в нашата посока, просто да мести и стопа по пазарната цена. В момента сме в зона на подкрепа, и може да очакваме известно ситнене на място, поне до като я пробие. От предишните сетъпи се вижда че спокойно може да се очакват 200 - 300 пипса профит минимум. Също така и МА126 на Н4 е показателна за очакваното средномесечно отклонение.

понеделник, 9 март 2015 г.

Един от любимите ми нюанси във валутната търговия и техническия анализ. Средномесечната волатилност на валутния инструмент.Само един муувинг е достатъчен за да придобием информация. Ако работим на Н1, той е МА504, на Н4 - МА126, на дневна - МА21. Какво имаме в случая, 500 пипса. 1/3 да хванем от тях, пак си е дабър профит, за един период от 26.02 до 06.03. Вярно е че последните месеци имаме повече от добра волатилност при евро/долар. При по-"спокойни" месеци можем да разчитаме на около 250-300 пипса, което пак си е добро попадение. Може би месечната цикличност си е удачна стратегия на търговия. Сега можем да очакваме пазарната цена и муувинга да се съберат и пресекат отново.

петък, 6 март 2015 г.


У Е Б И Н А Р И

Характеристика на борсовите индекси - 11 март

Организация и история на световните финансови пазари - 18 март

https://www.activtrades.bg/index.aspx?page=events_webinar

четвъртък, 5 март 2015 г.

AUDUSD

Озито е интересна за търгуване валута. А когато се работи на големите фреймове дава и добри резултати. Тази графика съм я демонстрирал и друг път. Ясно се вижда един канализиран тренд. Все пак да не забравяме че всеки тренд си има и край. Но поне за сега цената е все още в канала, и трябва да сме спокойни. Искам да обърна внимание за значението на тренда. Може сами да се убедите от графиката, че дори да търсим успешни входове за дълги позиции, техният профит е в пъти по-малък, в сравнение профита от позиции по тренда. Което ни връца към остовното правило, "никога не отваряйте позиции срещу тренда!". Можем да заключим, че ако претендираме за успешни трейдери, първото което трябва да направим е, грамотно да идентифицираме тренда. 

сряда, 4 март 2015 г.

EURGBP

 Много изкушаващо положение при двойката. Направо мечта за влизане с дълга от дъно.  Графиките говорят достатъчно красноречиво, та не знам какво да допълня по тях. На месечна имаме едно ключево ниво на 60%, корекция по Фибоначи, подкрепено солидно в историята с добра съпротива, кято в момента се явява вече подкрепа. На  часовата имаме двойно дъно. Предложението ми е на първо време да влизаме като на часови фрейм. И ако даде движение в нашата посока де местим стопа в плюсовата зона при възможнаст. Да не се ангажираме веднага с лимит. А ако поставим плаващ стоп, може би ще е най удачното решение.

вторник, 3 март 2015 г.

Тарговия с петрол


Какво да очакваме следващите дни при петрола. Ико гледаме седмична и дневна, исно се вижда една консолидация около 50 долара за барел. За успешна търговия трябва да слезем на по-ниски нива, и това според мене е Н4. Имаме една тенденция, ограничена от правоъгълен триъгълник, която ни подсказва за мечи нагласи при инструмента. Купувячету нямяляват, за сметка на продавачите.., което е сигнал за снижение на цената. И все пак, пробива на една от двете прави, ограничаващи пазара ще е сигнал за тенденцията при петрола.
Съпротиви да очакваме около ниваq (R1): 51.14, (R2): 52.85.
Подкрепи съответно около, (S1):47.75, (S2): 46.07

неделя, 1 март 2015 г.

GBPUSD

Красива е картинката при кабела. От долу имаме много твърда подкрепа. До като от север съпротивите са леко пооредели, размити. Има и новини във фундамента, около обяд. Та настроенията са за едно поскъпване на паунда. Може би, защото във форекса, винаги пазара има последен думата. Просто търгуваме вероятности. Препоръчвам дълга позиция, със плитък стоп. Дори да погледнем и на по-високите фреймове, ще видим че имаме вече ясно изразен северен тренд. Така че предварителните условия за успешна сделка са на лице.