петък, 29 май 2015 г.

GBPUSD

Петъчната сесия приключи неопределено за британския паунд. Има потенциал за движение на юг, до първата по-сериозна подкрепа има около 180 пипса. Може би първите дни на новата седмица ще сме свидетели на това движение, освен ако пазара не реши нещо друго. Все пак доминиращата тенденция е за на юг. Това го наблюдаваме и при другите двойки с долара. Но да изчакаме понеделника. Може би някой инвеститори ще размислят и ще си променят позициите.

четвъртък, 28 май 2015 г.

EURGBP

Предмаркета на европейската сесия даде задоволителен профит за разлика от американската. За сега валутната двойка блуждае в границите на бокса и няма изгледи да го напуска поне в днешния календар. Който няма позиция по-добре да не си губи времето с този валутна двойка. Между другото, тази стратегия си е доста удачна за интрадей търговия, и ако стриктно се прилага,  трейдера няма да е на минус.

сряда, 27 май 2015 г.

Нюанси от валутния пазар

 Вече няма съмнение че мечото движение се запазва при двойките с участието на долара. Не ги разглеждам всичките, щото няма смисъл. При йената движението е биче, понеже долара  е в знаменателя. Всичко това ни  подсказва че долара е доминантата от чиито фундамент зависи движението при всички. Дори не съм си правил труда да слагам мечи ветрила при долар/йена. На всякъде имаме пробив на основните диагонали, въпреки подкрепата която са оказали. Всичко това вещае че можем да очакваме нови пикове, нови стойности недостигани от десетилетия.

Може би така и трябва. Макар нищо да не подсказва че американската икономика е толкоз силна, но пазара си знае своето и е по-умен от нас. Ние можем само да предполагаме.

Графиките говорят повече от всякакъв коментар. Влизане в позиция само от граница на канал и плитки стопове.
Успех на всички.

вторник, 26 май 2015 г.

Петрол(3)                                                                                                                                                          

Отново се връщам към петрола, понеже последните дни забелязвам доста интересно поведение. Почти всеки календарен ден започва с доста мъртав пазар. Това е по-голямата част от азиатската сесия, и чак по време на европейската, при първите по-значителни новини от Европа търговията се активизира. Господстващото движение е еднопосчно до приключване на европеяската сесия. Чак по време на американската имаме по-дълбоки корекции. И силно влияние на зоните на съпротива и подкрепа. Това са достатъчно предпоставки за успешна търговия. Движенията са в рамките между 50, до 100, а често и повече пункта, повече от добро като за интрадей търговия. Успех на всички!




понеделник, 25 май 2015 г.


УЕБИНАРИ

- 27 май.  Анализ на финансовите инструменти чрез вълните на Елиът.

- 03 юни. Съпротива и подкрепа - Ключови нива за търговия.

https://www.activtrades.bg/index.aspx?page=events_webinar

петък, 22 май 2015 г.

Петрол(2)

Няма как да не съм доволен, когато повод за публикация ми дава материала от предишна моя публикация. Съпротивата сработи, въпреки очакванията за   повишаване цената на петрола. Фалшив пробив в рамките на 7-8 цента и движение в рамките на деня около 150 цента. Струва си да се рискуват 20, при вероятност да вземем поне 100!  Графиката съм я настроил на М15, със много сбита резолюция, така че да виждам поне няколко дни на зад. Също така виждате, заградил съм в бокс мъртвия позар рано сутрин преди отваряне, и малко след отваряне на европейската сесия. Първите по-активни движения започват обикновено при първите па-значителни новини. Това може да ни служи за оторна точка, да наблюдаваме поведенията под лупа, и при първи симптоми на импулс да влизаме смело. Успех на всички.

четвъртък, 21 май 2015 г.

Петрол

Направо си плаче за къса! Е няма начин, рядко се случва да му вляза в дирята на време. Не забравяйте че е само вероятностен модел. Дори и 80% да е успеваемоста на модела, никой не ни гарантира че следваците няколко пъти по ред няма да сме в 20те %цента, губещи. Но ние сме длъжни да сме в играта, дори и когато тя е срещу нас.  Всичко друго си губи смисъла. За всеки случай плитък стоп, и успех на всички!!

сряда, 20 май 2015 г.

AUDUSD

Красива ситуация при озито, със значителен потенциал! Очаквам на дневна да проключи с един красив пинбар. И откат от доста корава подкрепа. 
Какво да обакваме? Поне следващия бар на дневна да е в бича посока. Към ситуацията може да прибавим и доминиращата бича тендензия, или казано по друг начин, бичи тренд!! За сега ситуацията е само в наша полза, и е редно да и се доверим. Задължитевно с плитък стоп, разбира се. Успех на всички!!

вторник, 19 май 2015 г.

EURUSD

На Н1 докоснахме МА504. Предишното пресичане на муувинга е буквално преди месец(периода 15-24 април). Така че можем да отчетем завършин цикъл, и надеждата ни е за ново оттласкване ит средномесечната. Ако разгледаве изтеклия месец ще видим отклонение спрямо последното пресичане 680 пипса. А спрямо сегашното и предходното 350 пипса. Трябва да работим със статистиката щото винаги опираме до нея. Просто е неизбежно за дългосрочна успешна търговия. Какво да очакваме. На първо време консолидация. Според мене бичия тренд изчерпа силата си, и е необходимо време че да се акумулира потенциал.  Също така трябва да се следи и фундамента, че да се види в коя посока ще наклонят везните.

понеделник, 18 май 2015 г.

Глобалното затопляне и последствия от него.


                 От десетилетия се шуми за глобалните промени в климата, парниковия ефект, техногенно замърсяване, повишено съдържание на въглеродния диоксид в атмосферата. Да приемем че наистина имаме затопляне на световния океан и атмосферата в планетарен мащаб. Дори има и изследвания и публикации с какви темпове се променя климата.
                     Аз искам да разгледам друг аспект от това явление. Разглеждам строежа на земята и взаимовръзката между отделните компоненти. Значи имаме земна кора, с дебелина между 5 и 90 км. Под земната кора имаме мантия от разтопени скали. А над нея е атмосферата с процесите протичащи в нея, или казано по точно, със затоплянето на същата. Земната атмосфера охлажда земната кора, обмен на топлинна енергия. Просто такова е предназначението и. Имаме геотермален градиент, или стъпало, както някой го наричат, който отчита повишаването на температурата на земната кора в дълбочина, вследствие топлинната енергия която се отделя от земното ядро. В зависимост от структурата на скалите, този показател е различен. При тектонски нарушения имаме проникване на течна маса във височина, и съответно по-високи температури близо до повърхността на Земята, термални извори, наситени на минерали води, действащи вулкани, които изхвърлят лава директно на повърхността на земята. Периодични земетресения, при които се освобождават акумулирани напрежение, вследствие движението на континенталните плочи една спрямо друга. Но като цяло имаме балансирана система, система в равновесие.
       
    Възможно ли е това равновесие да бъде нарушено и какви ще са последствията. Геотермалното стъпало е средно около 33 м за 1 градус температура! Много ли е или малко?? 33 метра твърда скала акумулира огромно напрежение предизвикано от протичащите процеси под земята. Но когато тази скала се втечни?? Когато температурата на земната атмосфера се е повишила с един градус, и цялото геотермално стъпало се е преместило на горе? Все пак имаме известна инертност на процеса. Атмосферата е подложена на атмосферни колебания, от минусови температури през зимата, до плюс 40 през летните месеци. Но като цяло, щом средногодишната се е повишила с един, или няколко градуса, нормално е това да се отрази и на контакта със земната кора. Все пак става обмен на енергия между две субстанции! Предполагам са необходими десетилетия, докато промяната на температурата обхване земната кора по цялата и височина. Това ще наруши ли баланса, равновесието създавано милиони години? Може би съществува цикличност. В миналото знаем са съществували ледникови периоди, и сигурно  земната кора е била по-дебела, тектоничната активност по-слаба.

      Ако земната кора отънее със стотина метра, можем ли да очакваме активизиране на вулканичната и тектонска дейност?? Според мене, да. Това означава покачване на течната фаза от мантията във височина и освобождаване на натрупаните напрежения. Съществуващото равновесие се дължи на дебелината на земната кора. Всяка промяна в тази дебелина ще води и до последствия. Повече потенциално напрежение ще бъде освобождавано на земната повърхност под формата на земетресения и вулкани. Може би катастрофални за огромни райони. Активизация на цунамита, знаем че те са следствие сеизмична дейност в океаните. Може би и сегашните климатични аномалии са следствие на това нарушено равновесие.

GBPUSD(Продължение)

Няма как да не продължа публикацията от петъка. Погледнете графиката от преди три дни и ще разберете за какво иде реч. Просто пазара е точен като часовник. Е, не винаги, но в повечето случай. И вече е навъртял над 100тина пипса в нашата посока. Пример за учебник. Не знам какво повече да допълтя. Преместване на стопа в плюсовата зона и чакаме "а дано стигне до подкрепата",  че това са вече 250 пипса. Е, аз не ги искам всичките. Нека не ставаме максималисти, и да се опитваме да издоим пазара до последно. 

петък, 15 май 2015 г.

GBPUSD

На много интересна съпротива сме при валутната двойка. Това според мене може да вещае само едно, влизане в корективно движение. Може би! Все пак да не забравяме че във форекса всичко е "може би". И въпреки всичко си струва една къса, с плитък стоп над съпротивата. При потвърдено движение, до подкрепата имаме 230 пипса. Струва си срещу 40-50 макс от даден стоп!! Успех на всички!!

четвъртък, 14 май 2015 г.

AUDUSD

Имаме вече ясно изразена тенденция. Канала на движението е ясно оформен. И се вадяваме тренда да запази своите характеристики. Макар че фундамента не дава голям превест на австралийската икономика. По скоро долара доминира. Същото поведение наблюдаваме и при еврото и кабела. Така че в основата е американската икономика. 
Какво да очакваме при озито? Може би завършване корективното движение и нов импулс на север. Но това ще го видим може би другата седмица.

сряда, 13 май 2015 г.



Търгувайте форекс от 0.8 пипса

- По.итика без скрити такси
- Ливъридж 1:400
- Мини и макро лотове
. Автоматизирани стратегии за търговия

https://www.activtrades.bg/index.aspx?page=forex

вторник, 12 май 2015 г.

Какво става при рублата

Противно на очакванията че срива при рублата ще продължи, наблюдаваме стабилизиране. Очакванията ни бяха на база продължаващите санкции от страна на запада спрямо Русия. При други обстоятелства, може би обезценяването би продължило. Но руската, за разлика от много други икономики никога не е била на 100% отворена. Това ще рече че паричната маса е съсредоточена основно в Русия. Нямаме огромни парични маси по чужди банки и частни инвеститори, както е с повечето основни валути. От друга страна Русия притежава огромни валутни резерви, и по този начин лесно изтегля от пазара голяма част от наличните пари. Така че е трудно да се надяваме на големи сривове.
Като наблюдаваме графиката, виждаме че и рублата е подчинена на основните пазарни механизми, както и останалите инструменти във форекса. Наблюдаваме нива на съпротива и подкрепа, независимо от влияниета на факторите от фундамента. Така че очаквам в бъдеще да стане атрактивен инструмент за търговия.

понеделник, 11 май 2015 г.

AUDUSD

Ситуацията е малко изнервящя. Имаме всички данни за трендобръщаща формация, а в същото време все още не сме убедени в трайното обръщане на тренда. Може би от фундамента очакваме някаква доминираща новина, която да има влияние с месеци. Може би! Но въпреки всичко, просто сме длъжни да си спазваме правилата на форекс геометрията, и позицийте ни да бъдат съобразени със стратегията която следваме. Не спазваме ли тези принципи, просто сами компрометираме стратегията. Следователно, използуваме всяка възможност за дълги входове от дъното на канала със плитки стопове. Плитки според фрейма, макар че аз няма да сляза по-ниско от дневна, което ще рече в границите 40-60 пипса.

петък, 8 май 2015 г.

EURGBP

Очаквам деня да приключи с един красив пин-бар. Макар че е още рано да се правят заключения, но въпреки всичко, двата бара, днешния и вчерашния реализираха достатъчно еднопосочно движение, предпоставка за корекция. Не ни остава нищо друго, освен да се надяваме пазара да потвърди модела който очакваме ние. Имаме изградена трендобръщаща формеция на север, така че математическата вероятност е в наша полза. Е, пазара обича да си прави шеги от време на време с нас, но и това си е част от правилата на бизнеса. Успех на всички!

четвъртък, 7 май 2015 г.

USDJPY

Може би незаслужено не съм отделял внимание на тази двойка. Какво можем да очакваме тук. Докато при оврото, кабела и озито,  тренда е убедителен, при хиената не можем да говорим дори за наченки на нов тренд. За сега имаме желязна кансалидация, което изнервя доста участниците в пазара. Какво да се прави, съдба!! Но и всяка ситуация си има изход. Да фиксираме бокс, и да оставим голямото куче да си свърши работата! Очакванията ни са пазара да пробие на юг. Все пак, само очаквания.

сряда, 6 май 2015 г.

EURUSD

Вазходящата тенденция при  евро/долар е факт. Макар и не подкрепена с кой знае колко убедителни новини от фундамента, може би е време за компенсиране на свърхпродаденост  Отклонениета от МА504  вече отива към 570 пипса. Да очакваме ли нива около 1.20 в близко време? Маже би, освен ако досегашните движения не са част от една дълбока корекция. Все пак, да си спазваме правилата за работа в канал, останалото ще дойде от самосебе си.

вторник, 5 май 2015 г.

EURGBP

Преди време(23.04), бях споменал че не е лошо да се следи поведението на тази двойка. Е, аз си я следя. За сега слаба работа, някъде около 200 пипса по посока нашите очаквания. А като се гледа графиката, потенциала е огромен. Значи струва си да се влезе от такова, харакнерно ниво, с плитък стоп. Все пак модела е вероятностев.н, и да не очакваме че сме открили светия граал на форекс търговията. Ако надеждите ни са да достигнем корекция 23.6, спрямо върха от декемри месец, 2008ма година, това са още 300 пипса на север. Успех на всички!!

понеделник, 4 май 2015 г.

GBPUSD

До подкрепата остеват около 120 пипса. Предполагам че ще си ги вземе, макар че се наблюдава леки консолидация. Да не забравяме че сме на дневна, а на по-марките фреймове също има репи дето оказват влияние. Може да се потърси ивинтуално, тренд-продължаваща формация на часовите. Но както и при еврото, озито, тенденцията е на юг

петък, 1 май 2015 г.

Търгувайте с акции с минимум 1 USD

- Достъп до основнште капиталови пазари.
- Без надбавки и скрити такси.
- Търгувайте при растящи и падащи пазари.
- Лесно и бързо изпълнение на сделките.


https://www.activtrades.bg/index.aspx?page=cfds_azionari