петък, 31 юли 2015 г.

GBPCHF

И още един урок за начинаещи трапери, пардон трейдери. Двете професии страшно много си приличат, въпреки че едната се упражнява от хола в къщи, седнал на фотьойла, докато другата се упражнява в прерията, в дъжд, знойно слънце, спане под открито небе, а вълците вият на стотина метра. Но да оставим лиричните отклонения на страни и да направим анализа. Бяхме идентифицирали тази възможност на време. Но изглежда пропуснахме момента. А сега не ми се поставя 250 пипса стоп. Класически пример на откат от ключево ниво. Мечия тренд ще продължи поне до долната трендлиния на канала. Казвам това разбира се с известна условност, което ще рече че не е задължително, макар вероятноста да е в наша полза. давам този пример, с надеждата че не е лошо всеки трейдер да си има в арсенала тази конфигурация и да не пропуска възможноста да влезе къс от върха!!

четвъртък, 30 юли 2015 г.

USDCAD

И така господа трапери, примамка  е сложена, 40 пипса. Добре позната пътека на дивеча. Може би от тук минава за водопой, или преследва своята самка. Ние не прощаваме. Формация 1 - 2 - 3, ........по-ниски дъна, по-ниски върхове, .......началото на низходящ канал......... Длъжни сме да проверим. Или ще мине и ще ни отнесе примамката, или капана ще направи "щрак", и ние доволно ще потриваме ръце, ще разказваме в кръчмата колко хитри сме се оказали, и с какъв дивеч сме се завърнали от прерията!!
Е това е цялата философия на форекса. На време да идентифицираме потайните пътеки и да заложим капана. Останалото е само вероятност!!

сряда, 29 юли 2015 г.

GBPUSD

Една доста стара картинка, до болка позната на тези дато следят публикацийте. Буквално от предишното дъно, до сега сме обрали всеки пипс на кабела. Доста си е даштен. И това дъно го идентифицирахме на време, позицийте ни са от самото дъно. В момента сме на съпротива, но предполагам няма да е проблем за пазара да я преодолее. Тази вечер ще има фундамент, лихвения процент на Федералния резерв. Дори и да ни удари стопа, сборния профит от позициите ще е на плюс. Така че не виждам от какво да се притесняваме.

вторник, 28 юли 2015 г.

GBPAUD

Често цената не достига трендлинийте ограничаващи канала. Но забелязваме че вътре в самия канал се е формирал друг канал. Ако минем на по нисък таймфрейм, ресто ще го идентифицираме. Това много ни помага три отваряне на позиции и съответно поставяна на стоп и лимит, и не е грешка ако се възползваме. Но правилното е ако взимаме решенията на по-високия фрейм. Двойката на паунда със австралийския долар има устойчив, възходящ бичи тренд и е редно да се възползваме от ситуацията.

понеделник, 27 юли 2015 г.

VIRTUAL PRIVATE SERVER


VPS (Virtual Private Server или Виртуален Частен Сървър), Вие ще получите достъп до хостинг в изолирана среда, която е идеална за повишаване сигурността и производителността.
 VPS е хостван в стабилен, подсигурен дейта център и е конструиран с цел да максимизира Вашите възможности в търговията.
 VPS е на разположение за клиенти, които притежават реални сметки за търговия.
Можете да активирате Вашия Forex VPS срещу 250 наградни точки. Влезте във Вашата Персонална Зона, за да получите VPS

За повече информация:

петък, 24 юли 2015 г.

EURUSD

Може би. Фрейма е Н1, така че можем да му се доверим с някой условности. Ако сложим и едно фибоначи, ще видим корекция 38.2, така че смело и безотговорно!! Все пак един плитък стоп няма да ни навреди а само може да ни помогне ако пазара реши друго. 
Успех на всички!

четвъртък, 23 юли 2015 г.



На първата графика допълвам към публикацията от 17.07. поведението на евродолар. Не очаквам идеално да се припокрие с очакванията ми, но все пак като доминираща тенденция си е доста показателно. Входа не е по сигнал от Фибоначи разширението.

На втората отново демонстрирам слабостта ми към кабела. След като не сработи формацията триъгълник, влязох с дълга от ниво на подкрепа. Сега трябва да го наблюдавам, щото имаме и нещо като хоризонтален канал на консолидация. И валутната двойка вече е в тавана на канала. Дали ще го пробие и ще продължи на север, или отново ще зарейнджи в канала предстои да видим.





сряда, 22 юли 2015 г.

EURUSD(2)

Поредния шедьовър. Значи отиде си циганката дето ме хвалеше и сега трябва сам да си се хваля!!
Какво стана на практика. Влязохме с хирургическа точност от дъното с дълга. Обикновено болшинството трейдери тук се натрисат с къси. Видели са белите свещи, и да не изпуснат влака се мятат в движение, па след туй пазара им крив!!  Цялата философия е на време да идентифицираме ключовите нива, където евентуално пазара би обърнал посоката, и да заложим капана. Представете си че сме трапери  в очакване капана да щракне. Възможностите са две. Или пазара(дивеча), да отнесе стопа, пардон примамката, в случая 30 пипа бях поставил, или да реагира както очаквам и капана да щракне. До сега 130 пипса. Е господа трапери, готови ли сте за лов във великите ловните полета на необятната прерия наречена валутен пазар? Знаете ли потайните пътеки на дивеча, и къде да залагате успешно капани. Не прекалявайте с примамката. Доста трейдери залагат целия акаунт в една примамка. Не е правилно. Други пък при първия шум в храстите се хвърлят наивно, похарчат джепането, а то били само некакви врабчета, и пропускат стадото бизони на отсрещния бряг!! Не е задължително да се влиза в позиция на всяка цена, само заради тръпката!! Добрите трапери не правят така.
Между другото, и сега в момента, в Северна Америка и Канада, над 200000 трапери си изкарват прехраната с лов и риболов.
Бъдете добри трапери.

вторник, 21 юли 2015 г.

EURUSD

Може би. До се надяваме че подкрепата е достатъчно надеждна, че да издържи напъните на мечките. Или повече разчитаме на консолидацията и надеждата че рейнджа ще продължи. След 400 пипса еднопосочно движение редно е да се надяваме и на малка корекция все пак. Пазар, каквото и да кажем, последната дума все пак е негова! Фундамента също не предлага нещо свързано с по голяма тръпка.

понеделник, 20 юли 2015 г.

GBPUSD

Последните дни двойката излезе от трендовия канал. Какво да очакваме. Ако се доверим на картинката, виждаме постепенно отстъпване позиции от биците. Мечките атакуват. Все още не е пробита линията на подкрепата но е въпрос на време. Имаме формиран правоъгълен триъгълник който ясно говори за съотношението на силите.
Но въпреки всичко, това не означава че доминиращата тенденция за бичи пазар се е изчерпала. Нека приемам сегашните движения за временно явление. Ако минем на по-голям таймфрейм ще видим че основната тенденция си остава.

петък, 17 юли 2015 г.

Разширение по Фибоначи

Рядко използуван индикатор. За работа по тренд. На база два локални върха/дъна/ и дъно/връх/ между тях дава евентулните ключови нива които бихме могли да очакваме по тренда. Разбира се ако тренда се запази. За база служат пак същите саотношения от редицата на Фибоначи. В случая 61.8, 100.0, 161.8. Джо ДиНаполи ги използува във своите стратегии.
В случая давам какво бихме мигли да очакваме при евро/долар в следващите дни. Модела е само вероятностен.

сряда, 15 юли 2015 г.

Вероятен сценарии(2)

Може би малко прекалявам със кабела, прекалено голямо внимание му отделям.Сигурно имам слабост към него. Но какво пък, в рамките на седмица, от две позиции повече от 250 пипса. Нито е натоварващо, нито изисква някакво изключително натоварване. Очакванията ни се потвърдиха, и единственото дето се иска от нас е да не допускаме грешки, да не правим прибързани действия. В момента консолидира, днес е натоварен ден, очакват се доста новини от фундамента, така че може да стане и интересно. Ако стигнем до 61.8 от разширението по Фибоначи ще е добре. Успешен ден на всички.

вторник, 14 юли 2015 г.

GBPUSD(продължение)

Вчера изразих едно предположение, по-скоро очакване че валутната двойка е обърнала тренда. Да, факт е, повече от 130 пипса в рамките на по-малко от едно денонощие. И по-интересното е прецизното движение по трендлинията в канала. При бичи тренд, наблюдаваме долната линия на канала, щото тя ни е сигнална при опит да се наруши тенденцията и да се обърне тренда. Както и при мечи тренд, фокусиране вниманието си върху горната линия, тя ни дава информация за надеждноста на движението. В случая цената се движи буквално по горната линия, макар и бича тенденция. Какво да очакваме. Изчерпване на потенциала и навлизане в консолидация. Може би.

GBPUSD

Имаме ли наченки на възходящ канал? Може би, по всичко изглежда че валутната двойка формира възходящо движение ако се доверим на конфигурацията от последните върхове и дъна. Но в същото време още не сме напуснали окончателно и мечия канал. Остава да се следи изкъсо движението на двойката и да видим чии канал ще бъде напуснат първо, чия конфигурация ще бъде нарушена. Може би мечата тенденция е изчерпана, нормално е в такъв случай да очакваме бичи тренд. Но времето ще покаже

понеделник, 13 юли 2015 г.

УЕБИНАНАРИ

22.07.  Методи за търговия, гостуващ лектор - Радослав Вълов
29.07.  Форекс за начинаещи, гостуващ лектор - Захари Рангелов
05.08.  Обемите като инструмент за анализ, гостуващ лектор - Александър Николов
12.08.  Вълни на Елиът, гостуващ лектор - Радослав Вълов
19.08.  Ликвидност и волатилност през лятото, гостуващ лектор - Александър Николов



Повече информация:
https://www.activtrades.bg/index.aspx?page=events_webinar

петък, 10 юли 2015 г.

EURUSD

Малко разсъждения за валутната двойка. Имаме оформено дъно, ако слезем на по-нисък фрейм от дневна, сигурно ще видим доста сигнали за биче движение. МА21 е над пазарната цена. Рано или късно те трябва да се пресекат. Какво движение трябва да направи валутната двойка че да не се пресекат муувинга и пазарната цена? Няма кой знае какви възможности. Но нас ни грее ако те се пресекат над пазарната цена в момента. Грее ни ако бичето движение продължи. Нямаме основание да мислим противното. Или поне няма индикаций, Нивата на съпротива дето очакваме по пътя нямат мощ че да обърнат тренда. С две думи, интрадей ние сме настроени на биче движение.

четвъртък, 9 юли 2015 г.

Вероятен сценарий


Доста вероятен сценарий, не мислите ли! А и движението, макар и на дневна е само около 700 пипса, 7 фигури. Ако трябва да бъдем по прецизни 1.6089!! Дори и разширението по фибначи ни оказва точно тези нива. Да не забравяме че имаме и доста сериозни зони на съпротива, които също ще се опитат да влияят на пазара.За дневна не знам кой ще е най подходящ. МА21 само констатира цикличност. А дали тази цикличност ще се запази поне още един период, остава да разберем. И пак повтарям, само вероятностен сценарии. А ние търгуваме вероятности. Зависи от нас математическата вероятност де е в наша полза.

сряда, 8 юли 2015 г.

Стратегия на трите плъзгащи(продължение)

Предполагам че доста хора с насмешка се отнасят към стратегията. Прекалено изтъркана тема е да се строи печеливша система само на база плъзгащите средни. Но и аз съм упорит. Още вчера стратегията генерира сигнал, който донесе профит 140 пипса. Песимистите ще кажат, да но веднъж в седмицата или месеца!!! Да!! Когато пазара предполага печеливша търговия, тогава и стратегията ще генерира сигнал. Няма стратегия която всеки ден да генерира сигнали и то печеливши. На пазара се влиза само когато има възможност да се печели. Не всеки ден.
Трябва да се отчете и множеството лъжливи сигнали, които подава стратегията, особено когато инструмента е в консолидация. Редно е да се ползува и някакъв филтър.

вторник, 7 юли 2015 г.

Стратегия на трите плъзгащи

Има много варианти на тази стратегия. В случая предлагам ползването на ЕМА3, ЕМА13 и ЕМА34. За генериране на сигнал е необходимо трите плъзгащи средни да са в последователност ЕМА3, ЕМА13 и ЕМА34 от горе на долу за покупка, съответно отдолу на гори за продажба. Фрейма няма значение, по избор на трейдера. Недостатък на стратегията е че понякога сигнала идва когато пазара е в пика си и започва обратно движение. Затуй задължително близък стоп. Разчитаме единствено на подтвърждение на движението. Наруши ли се конфигурацията, означава че сигнала е компрометиран и ние нямаме място на пазара!

понеделник, 6 юли 2015 г.

Петрол

Петрола излезе от консолидацията, почти два месеца и половина, и наблюдаваме отново срив във цената. Даваме си сметка че движението е следствие от ставащото при евродолар. Поскъпването на долара, автоматично води и до промяна цената на петрола в цифрово изражение. Да очакваме ли цени около и под 50 долара. Може би. Ако ги свързваме със драмата около Гърция, която едва ли ще приключи скоро, твърдо да!!

петък, 3 юли 2015 г.

Трите екрана на Едлер

Има различни вариации на тази стратегия. Препоръчва се за начинаещи, понеже е достатъчно опростена, не изисква никакви допълнителни индикатори по графиката, с изключение на експоненциална средна с период над 60. Значи инсталираме си три екрана, Н4, Н1 и М5. Н4 и Н1 са ни необходими до толкоз, до колкото да сме убедени че влизаме по тренд. Трябва да имаме затваряне на свещ под/над пълзящата средна. Препоръчително е да се влиза по време на европейската сесия, и да се ползува двойка с по-висока волатилност. Да речем кабела, GBPUSD. Макар че аз в случая я прилагам при петрола, и то по време на американската сесия, мечи тренд. Влизането в позиция вече се прецизира по М5, кано търсим локален максимум/минимум, след като цената е минала под/над ЕМА60.
Опциите за излизане от позиция се по преценка на трейдера или плаващ стоп.

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Big Dog breakout

Скоро не съм коментирал стратегията на голямата куче, но не е лошо да се връщаме от време на време към нея. Една от малкото доказано печеливши стратегии. Разбирайте с висок процент на успеваемост, но не и абсолютна!! Такава няма. На какво искам да наблегна. Избирам двойки на йената. Те имат възможно най добра волатилност, и в повечето случаи движението е еднопосочно.Настройваме си на екрана три двойки. Обикновено има корелация при двойките на йената, но все пак нека си ги следим. Виждаме много добре как дават хубав профит и по време на азиатската сесия. Ако сме влезли и при трите инструмента, по минимум 5-8 пипа гарантиран профит за сесията си е добра доходоностност.

сряда, 1 юли 2015 г.

Copper(Мед)

Търговия с мед, или по скоро юлския фючърс на медта. Интересен инструмент за търговия, а както се вижда на графиката и с доста предвидими движения. За любителите на по-флегматични движения, дългосрочна търговия, идеален инструмент. Не се влияе от фундамента дето излиза всеки ден, единствено от търсене и предлагане в световен мащаб. Медта както знаем е полезно изкопаемо, и е възможно да се търси сезонна цикличност. Основния добив е съсредоточен в Чили, високо в Андите, и с настъпването на тяхната зима, наше лято, повечето рудници спират работа, вследствие и цената се повишава. Но това не пречи на спекулантите да манипулират пазара и да правят сривове в цената.