неделя, 16 ноември 2014 г.

EURUSD(Вълни на Елиът)



Една територия, в която не съм навлизал. Това са вълните на Елиът. Или броенето 5-3. Пет трендови - три корекционни. Като и всяка вълна е изградена от подвълни, подченени на същата зависимост.
В случая сме подчинени на мечия тренд, и съответно броим 1-2-3-4-5 в южна посока. Вълните А-В-С идентифицират корекцията в тренда. В момента можем да кажем, че сме пред приключване на 4та и отпочване на 5та, импулсна вълна. Върха дето 4та и 5та ще формират, трябва да е по ниско от дъното формирано между 1ва и 2ра вълна(а там между другото ни е и много яка зона на съпртива). А дъното на 5та ще трябва да е по-ниска от 3-4. Маркирал съм къде  би трябвло да ни е Sell зоната, стопа и съответно лимита. При потвърждаването на конфигурациата  виждаме какъв профит може да очакваме, При нарушаване на схемата също така излизаме със загуба, в пъти по-малка от очаквания профит.

6 коментара:

  1. Ще бъда благодален, ако някой по вещ вземе отношение.

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна публикация. Успех с тези вълните на Елиът. Аз не обичам да търгувам спрямо тях.

    ОтговорИзтриване
  3. Вълните на елиът е добро "оръжие" за един трейдър :)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз пък с вълните на Елиът започнах обучението си като трейдър. И не съжалявам за това. Полезен поглед върху пазара дава, стига човек да е достатъчно упорит да я усвои, тази теория.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всички почват с нея, уви еднодневно обучение, е далеч недостатъчно за да станеш печеливш трейдър

      Изтриване