сряда, 28 май 2014 г.

Британските търговци се оплакаха от забавяне на продажбите през май

Въпреки това се запътваме към устойчив растеж и укрепване на потребителския оптимизъм, посочи Конфедерацията на британската индустрия

Продажбите на дребно във Великобритания се забавиха леко през май, оставайки под очакванията на пазара според данните на Конфедерацията на британската индустрия (Confederation of British Industry – CBI).

Проучването показа, че 38% от търговците на дребно отчитат ръст на търговията през май на годишна база. По думите на 22% от тях се наблюдава спад през настоящия месец, докато останалите 16 на сто не констатират изменение спрямо май 2013 г.
Въпреки по-слабото представяне през май търговците на дребно очакват по-бързо покачване на продажбите през следващия месец. Цялостната бизнес ситуация пък ще отбележи по-осезаемо подобрение през следващото тримесечие.
"Въпреки че растежът бе с по-бавен темп от очакваното, фактът, че сме свидетели на постоянно увеличение в продължение на шест последователни месеца, е знак, че сме се запътили към устойчив растеж и укрепване на потребителския оптимизъм", заяви Бари Уилямс от CBI.
Според официалните статистически данни продажбите на дребно през април са се повишили над очакванията след положително представяне във всички сектори. Продажбите спрямо същия период преди година пък отчетоха най-голямото си разширение от май 2004 г.
По статията работиха: Димитър Вучев, редактор Десислава Попова

5 коментара:

  1. Въпреки по-слабото представяне през май търговците на дребно очакват по-бързо покачване на продажбите през следващия месец. Цялостната бизнес ситуация пък ще отбележи по-осезаемо подобрение през следващото тримесечие.

    ОтговорИзтриване
  2. Ами да. По малко български и румънски туристи на острова. И веднага се почувствува липсата им!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха има ли корелация със спада на дребните кражби? :)

      Изтриване
  3. Макар и с по-бавен растеж през май, фактът че сме свидетели на постоянен растеж в Англия от 6 месеца е признак за устойчив растеж и укрепване на потребителския оптимизъм в страната.

    ОтговорИзтриване
  4. Че Британия е кръстопътя на света. От там минават огромните потоци хора, пари, проекти ............... Консуматори бол!!

    ОтговорИзтриване