вторник, 9 декември 2014 г.

EURUSD


Провокиран от един коментар в предишната публикация, правя малък нюанс в техниката на търговия и анализ на валутната двойка. За да е успешна работата на един трейдер, трябва да работи на няколко монитора. Като използва различви техники за анализ. Само така може да се получи едно пълно и обемно виждане на ситуацията. Започне ли една графика да се товари с геометния, идва момент когато се изпуска нишката, вниманието се раздвоява. Освен това е редно да се има поглед и на различните фреймова. Често на единия фрейм виждаме едно, но на по малкия, геометрията показва нещо напълно прогивоположно. 

Имаме огклонение от МА504 на повече от 200 пипса в случая, което ни подсказва че е време вече да търсят пресичане пазарната цена и муувинга. Трендлинията също ни подсказва че скоро не е правен опит за пробив на съпротивата. В същото време все още доминанта е мечото поведение на пазара.

10 коментара:

  1. Форекса изисква голямо внимание, за да е успешен!

    ОтговорИзтриване
  2. За мониторите и наблюдението (едновременно) си прав, но това изисква материални възможности, които начинаещият не винаги има. А и не само начинаещият...

    ОтговорИзтриване
  3. Според мен сигналите остават за нагоре в близка перспектива за тестването на ключовата съпротива 1.2450, но колкото по-дълго цената остане вътре в мечешкия канал, всяка възходяща корекция би трябвало да се разглежда като добра възможност за продажби с цели в района на 1.2200 – 1.2130.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, като цяло мечият тренд все още е валиден. Съгласна съм с това.

      Изтриване
    2. да и аз съм с мечките
      давайте мечки

      Изтриване
  4. съгласен съм с това за мониторите малко трудно се постига но е от полза

    ОтговорИзтриване
  5. Определено форекса си иска повече от един, препоръчитлно е поне 4 .

    ОтговорИзтриване
  6. Трендът си е мечи, нищо че в момента сме в нещо като рейндж.

    ОтговорИзтриване
  7. е и все пак всеки канал рано или късно има край

    ОтговорИзтриване