четвъртък, 15 януари 2015 г.

Малко разсъждения постфактум

Швейцарската центрана банка освободи франка от наложената бариера 1.20. Нещо като нашия валутен борд, но само едностранно, може да поевтинява, не може да поскъпва!! И той си поевтиняваше, стигаше до 1.24, 1.26, танцуваше си в някакви граници. Но от няколко седмици, много упорито се залепи за дъното.Не помръдваше и на пип на север!! Че кой бе тоя инвеститор, дето постоянно изкупуваше швейцарски франкове, а се появи нещо на пазара!! Защо това поведение не ни подсказа че на някой страшно много му трябват франкове. Има ли свободни франкове по борсата, веднага ги прибира. Интересни инвеститори. Па и банкерите от швейцарското бнб!! Що не го освободиха когато курса бе 1.23, или 1.25!!! Ма те тогава франкове не се търсеха. Нещо ми прилича на една брилянтна постановка. С две думи, някой много хубаво е напазарувал франкове на една цена, и с едно решение на банката, само за няколко минути, цената на тея франкове се е повишила с почти 20%! И това ако не е печалба, здраве му кажи!!

9 коментара:

  1. Една добре отиграна, брилянтна позиция!!

    ОтговорИзтриване
  2. От тази игра май се облагодетелстват тесен кръг уведомени за врътката на ШЦБ-то. При забраната за търговия по 1.20 спрягаха името на любовницата на шефа на банката......

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. и брокерите се разтърсиха :D :D :D сега затова половината финито :D

      Изтриване
  4. Че направиха яка далавера(врътка) , направиха, Само ми е интересно този път жената на централният банкер колко е успяла да спечели?
    Миналият път беше над половин милион, този път колко ?

    ОтговорИзтриване
  5. Тесен кръг от хора са се облагодетелствали много добре, за сметка на простосмъртните трейдъри.

    ОтговорИзтриване
  6. аз за тва казвам винаги, че една схема на печалба работи само един път

    ОтговорИзтриване