неделя, 25 януари 2015 г.

BIG DOG Breakout

Стратегията предполагам е добре позната на повечето  читатели.  Но все пак за какво иде реч. Класическата стратегия е построяването на бокс, два часа до отварянато на съответната сесия, поставяне на отложени опдери на higt и low, съответно за покупка и продажба. И сме в очакване, като започне сесията, да има доминираща тенденция в една от посоките. Единия ордер да бъде активиран и съответно да реализираме профит по време на сесията.
Какво предлагам. По начало, успешния трейдер е хищник. Може да изчаква с часове, ако се наложи и с дни, докато се хвърли върху жертвата си. Хищникът дебне и  чака своя миг  когато все още няма плячка, пазара е в рейндж. С две думи, трябва да умеем да идентифицираме рейндж на съответния фрейм.  почваме да строим бокс за хищника върху рейнджа. На първата графика много ясно се вижда на Н4 какво се получава, над 400 пипса движение. Знайте че след всеки рейндж следва импулс.  На следващия чарт сме идентифицирали рейндж и си 
строим бокс но Н1. Импулса е около 200 пипса. Вътре в този бокс има още един, "инсайд" бокс. Това е вече бокс 3, идеално се вижда на М5, в черно. Импулса е около 40 пипса. Това ни показва че ние можем да търсим плячка едновременно на няколко фрейма!  Не е проблем и на М1 да търсим вход. Много колеги практикуват и този нюанс от стратегията. Особено ако се очакват някакви новини, които да провокират пазара. Красота!! 100 пипса импулс в случая.
На последната графика, от моя публикация от 10.09., миналата година, седмичен фрейм. Тук вече се преследват фигури. В случая,  окло 15 фигури, ако не и повече!! Някой може би биха предпочели и такъв капан за дивеча. 
Може би една от най удачните стратегий във форекса.                                                                                                                   









                                      

3 коментара:

  1. Препоръчвам на всеки който има намерение да се занимава професионално.

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна стратегия. Във форекса съм забелязал ,че погледнато от различен ъгъл много стратегий ще ти се струват доста печеливши. Но когато застанеш зад реалната сметка спираш да гледаш стратегий и в повечето случай ,играеш по твой избор или казано каквото ти е на сърце и вярваш ,че ще се случи. И от там се получават големите загуби. Можеш да имаш 95 процента печеливши сделки и другите 5 процента да те доведат до фалит.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за обяснението колега

    ОтговорИзтриване