вторник, 15 юли 2014 г.

Графика на деня:  Как изглеждаха последните 12 месеца за биткойна в цифри
 Броят на притежателите на виртуалната валута е нараснал с впечатляващите 700% за последната година до юни
Биткойнът изпрати едни прекрасни 12 месеца. Въпреки нестабилността в цената и проблемите с търговията на черния пазар потребителите не могат да се наситят на криптовалутата.
Графика: VentureBeat. Ръстовете са отчетени в периода юни 2013 - юни 2014 г.
Според статистиката броят на притежателите на биткойни, или т.нар. биткойн портфейли, е нараснал с впечатляващите 700% за последните 12 месеца до юни.
Що се касае до медиите – мярката за популярност и легитимността, броят на материалите за криптовалутата се е покачил с 300%. Статистиката включва статии в някои от най-популярните медии по света, в това число Ройтерс, New York Times, Wall Street Journal и други.
Голям интерес към биткойна проявяват развиващите се пазари, които в търсене на по-висока доходност са разширили инвестициите си до 240 млн. долара през отчетния период, пише VentureBeat.
CoinDesk все пак изтъкна и някои от най-големите недостатъците на биткойна. Сред проблемите продължават да са масовите кражби, както и възможността от държавно регулиране, която според мнозина ще подкопае интереса към електронното парично средство.
Данните по никакъв начин не отразяват колко добре биткойнът може да функционира като валута в дългосрочен план. Те обаче са добър измерител за популярността, която ще бъде в основата на оптимистичното бъдеще пред алтернативните парични средства.
По статията работиха: Димитър Вучев, редактор Петър Нейков

6 коментара:

  1. Един много добър и перспективен инструмент. Имам си отворени дълги позиций при него.

    ОтговорИзтриване
  2. Биткойнът става все по-примамлив. Но има дълъг път преди да се наложи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би в далечното бъдеще.Все пак тези данни по никакъв начин не отразяват колко добре биткойнът може да функционира като валута в дългосрочен план.

      Изтриване
  3. Има перспектива пред тази криптовалута.

    ОтговорИзтриване
  4. Интересни данни за коментиране.За мен това означава,че все повече хора не вярват в финансовата система и централните банки и искат да си защитят парите като търсят алтернативи като биткойна :)

    ОтговорИзтриване
  5. имам чувството че биткойна ще се наложи независимо от нежеланието на пазарите да го приемат

    ОтговорИзтриване