вторник, 17 юни 2014 г.

Урок №2
/по Фицката/

Трендовете се оформят по графиката в която всички сме се втренчили. И колкото и да ви се иска да е така, както сте си го начертали по рано, то няма да е. Закон на Мърфи. Тоест ще търгуваме това, което ни показва ТРЕНДА ! Какво се стремим да направим, всички ние, гениалните търговци ? Нашата задача е да определим ТРЕНДА в неговият начален стадий. Туй животно се състои от 3 фази : 1. акумулационна 2. публична 3. дистрибуционна . Накратко, в първите 2 фази от тренда се закачаме в посоката и на третата си бием шута и прибираме спечелените стинки . И туй звучи просто, ама ше берете много ядове дорде го осъществите. ВАЖНО ! : Бъдете „тъпи“ и упорити, ограничавайки загубите до минимум. 
Нека разгледаме няколко примера. На графика 1 се виждат фазите в един възходящ ТРЕНД. На графика 2 имаме пробив, при който не съветвам никого да отваря позиция , въпреки, че аз често го правя . НО, единствено когато цената е до важни съпротиви или подкрепи.


5 коментара:

  1. Колко ми е познат стилът на Фицката, Георги... :)))
    Чудесно е, че си се сетил да пуснеш тук негови съвети - има какво да се научи от тях. Мисля, че ще е полезно за много трейдъри.

    ОтговорИзтриване
  2. Значи на тея публикации автора им е Фицката. Трейдер активен. Живее в Малага, спанско. И май взе спанско граждаство. Та лятото там било почти 10 месеца, и отоплението през зимата си било чиста далавера.
    Който има мерак, може да си архивира тези публикации, и да си има виртуална книга или учебник, както искате го наречете!!

    ОтговорИзтриване
  3. Валя, той прасчо/фицката/ бе много верен трейдер. Жалко че нашите админи и модератори се чудеха как да го вкарат в техните си релси!!

    ОтговорИзтриване
  4. Много добре го обясняваш поне сега ако има начинаещ ще дойде ще седне и ще чете тука кво има
    кво няма, няма да се рови много

    ОтговорИзтриване
  5. " Бъдете „тъпи“ и упорити, ограничавайки загубите до минимум. " - Много добре казано:)

    ОтговорИзтриване