четвъртък, 19 юни 2014 г.

Урок №5, Куката на Джо Рос 
http://www.reliableforexsignals.com/strategies/Kukata-na-Dzho-Ros/499

Джо Рос  има повече от 50 години опит на финансовите пазари.Рос е явтор на повече от 10 книги отнасящи се търговията световните финансови пазари.Куката на Рос е термин, създаден от Джо Рос за закона на графиките.

  Основни сигнали :
1: Първа корекция след пробив на 1,2,3 формация ,възходяща или низходяща.
2: Първа корекция вследствие пробив на 
Ledge.
3: 
Първа корекция от диапазон на търгуване.

Пример при възходящ тренд:

Пример при низходящ тренд.


При възходящ тренд , първия случай когато пазара не може да достигне нов максимум (нови стойности) формира Куката на Рос.Същото се отнася при низходящ тренд , когато неможе да достигне нови минимуми, формира Куката на Рос.При всеки един тренд идва момент , когато тренда се изтощава и има нужда от почивка и привличане на нови участници.Точно в такива подобни ситуации се формира Куката на Рос.Когато тя е пробита откриваме къси или дълги позиции .Така веднага след пробив на куката ние се включваме в подновеното движение.При влизане в позиция след пробив на куката на Рос , ние можем да използваме малък стоп , и търсене на голям профит.


НЕЩО МНОГО ВАЖНО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗАПОМНИМ ПРИ ПРОБИВ НА КУКАТА НА РОС .НЕ ОТКРИВАМЕ ПОЗИЦИЯ АКО ПРОБИВА НА КУКАТА НА РОС Е СЛЕД ГАП.

8 коментара:

  1. Един от най-успешните сетъпи в техниическия анализ. Струва си всички трейдъри да обърнат специално внимание на куката на Джо Рос и добре да я усвоят.

    ОтговорИзтриване
  2. Един от най успешните, и в същото време най подценявания. Тук що фира е хвърлено от трейдерското брадство!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Според мен Джо Рос е част от една гилдия чийто най-виден представител е Робърт Кийосаки. Вече не си спомням точно книгата на Кийосаки която четох на времето, но в нея това което ме впечатли бе че след дълги години на лутане, той е намерил начин да изкарва своите милиони. Начина не е нито създаването и продажбата на бизнес, което му беше любима тема в книгата, не е и игра на борсата (друга любима тема), а беше писането на книги за широката публика. Просто и Кийосаки и Джо Рос и останалите автори пишещи книга след книга или статия след статия, най-много ги бива като оратори и съответно от това си изкарват основно хляба.

    ОтговорИзтриване
  4. Трябва добре да се изучат и разберат сигналите кога един тренд се е изтощил и идва време да смени посоката си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. затова доста време трябва да се тества на демо колега
      аз колко сметки на демо смених в търсене на стратегията която ще ми допадне не е истина :D

      Изтриване
  5. първо ще тествам на демо сметка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. това е обратното на елиът или по-точно провалени вълни на елиът се израждат в тази формация. Интересно е като концепция като имам време един ден ще му отделя повече внимание

      Изтриване