четвъртък, 19 юни 2014 г.

Урок №3(пак от фицката)

Тъй, нека да разгледаме едно примерче, което би ви донесло много кинти на демото и вероятно някоя стинка на риъл акаунт На графика 1 виждаме споменатата от мен по-рано формация " обърната глава с рамене " Тоест, имаме предпоставка за обръщане на ТРЕНДА и откриваме дълга позиция ( купуваме ), като моята препоръка е СТОПЪТ ви да бъде под дъното на главата, а не под дъното на лявото рамо ( формацията е обърната ). На графика 2 виждаме, че пазарът е поел в нашата посока и позицията ни вече е на +. ЦЕНАТА е достигнала тренд линията и стопът ни е преместен под лявото рамо ( формацията е обърната ). На графика 3 изпадаме в паника и решаваме да затворим позицията си, тъй като виждаме, че основната ТРЕНД ЛИНИЯ е пробита . ГРЕШНО !!! ТРЕНДОВЕТЕ имат навика да правят 3-ки или 5-ци ( всеки си има недостатък ) Какво значи 3-ка. Ами просто, 3 поредни върха с 2 поредни дъна. Та съветът ми в случая е : драскате една ТРЕНД ЛИНИЙКА ( червената ) и се притаявате в очакване. 



5 коментара:

  1. Дали да го коментирам, или не. И не забравяйте че е само вероятностен модел.

    ОтговорИзтриване
  2. Има още доста неща, които трябва да се кажат за "главата с рамене", Георги. Ще има ли темата продължение, аз затова се въздържам да допълвам?

    ОтговорИзтриване
  3. В случая да питам, за коя времева графика я използвате най- много тази стратегия ?
    На примера е днева графика, ако не се лъжа, а там това падане е поне 6 фигури на око :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Колкото е по-висок фрейма, толкоз по-успешен е модела. В случая не го прилагам като стратегия, а просто го ползувам за онагледяване на понясието тренд. Пазара чедно поробива трендлинията, и почва да я атакува от долу. Есна графика за случая ще ковна. Актуална.

      Изтриване
  4. Пускай още уроци. Доста са полезни.

    ОтговорИзтриване