понеделник, 16 юни 2014 г.

ТРЕНД   Урок №1

Мисля да започна от начало една серия от публикации за търговията на форекс. Настоящето го заимствам от публикации от колеги от форумите. И може да послужи за настолна книга за всеки начинаещ трейдер.


Първо, щом има пазар, значи има и ЦЕНА Все пак живеем в модерен свят и като влезнем в магазина да си купим тениска на ADIDAS, не можем да вземем фанелката и да оставим 5 кокошки Има ЦЕНА в кинти, изобразена в арабски цифри . Та и на пазаря всичко си има ЦЕНА Някой откачен трейдър, някога е измислил, че движението на таз ЦЕНА ще се нарича ТРЕНД. На графиките по-долу можете да видите възходящ тренд ( наричан още бичи ) и низходящ ( наричан мечи ) 




9 коментара:

  1. В следващите 20-30 публикации мисля да подам систематизирано основните понятия и характеристики на валутната търговия. И същото да послужи като основа за желаещите да навлязат в този бизнес. Материалите ще ги заимствам от нашите форуми. Не са лично мои творения, но са на ниво и достатъчно нагледни и съдържателни.

    ОтговорИзтриване
  2. Много полезно ще бъде, особено за не особено опитните трейдъри, да има едни такива систематизирани материали за валутна търговия.

    ОтговорИзтриване
  3. Видно е, че оптимизмът сред инвеститорите в момента е постоянен и това личи от действията им на борсата. Въпреки че мечките и биковете са в постоянна битка за влияние.

    ОтговорИзтриване
  4. Хубаво е да се посочва източникът, Георги.

    ОтговорИзтриване
  5. Хубаво е да ги има нагледно основните понятия на форекс търговията.

    ОтговорИзтриване
  6. пари-стока -пари ` ( пари прим) е казал Маркс

    ОтговорИзтриване
  7. Колко съм ровила за литература... На мен лично ще ми е безкрайно полезно! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Успех с начинанието господин Писков, захванали сте се с доста сериозна задача и с удоволствие ще чета вашите бъдещи публикации по темата :)

    ОтговорИзтриване
  9. Винаги има какво да се научи и е още по лесно когато някой ти го е изкарал на готово
    Благодаря на колегата X10

    ОтговорИзтриване