вторник, 21 октомври 2014 г.

GOLD

Ако трябва да разсъждаваме чисто технократски, картинката изглижда елементарна. Няколко неуспешни опита за пробив на подкрепата 1200, по ниски въпхове, и логично да очакваме пробив на нивото. Но дали. Златото не е някаква си валута, на която ценноста и зависи от равнището на икономиката в съответната държава. Златото е скъпоценен метал, който има доста широко приложение. Освен в бижутерията, последните десетилетия златото си е консуматив в електрониката е в много нови технологии. Да не забравяме и като платежно обезпечение. Разпространено е сред финансовите институции да обръщат активите си в произведения на изкеството и злато. След което да ги ползуват като обезпечение при финансирането на инвестиционни проекти. След реализирането на проекта, резултата е построен обект, плюс неговата равностойност в злато в сейфовете, и всичко това, на цената на оперативната лихва. 
Та мисълта ми е, дари е възможно поевтиняването на жълтия метал под психологическата бариера от 1200 долара за тройунция. Според мене, не. Дори и да има шипове под нея, те са фалшиви пробиви, колкото за обиране на стопове, и активиране на отложени, къси ордери.

8 коментара:

  1. Златто ще си остане може би най надеждното платежно средство и в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  2. Ами ти сам си очертал тренд линиите на триъгълника, колега. Един триъгълник има 5 лъча. Обичайно сигнализира за продължаване на тренда. Дотук са развити 4 от петте..... Изводите мисля всеки може да си ги направи..

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре си го начертал и като гледам днеска каква е котировката ще се радвам да ги нацелиш тези 1200 долара за 32 грама. :)

    ОтговорИзтриване
  4. дано да ви се сбъднат прогнозите

    ОтговорИзтриване
  5. Под 1200 ще е трудно да падне голда, но пазарът ще покаже.

    ОтговорИзтриване
  6. Златото не е инструмент за спекулация а за дългосрочна инвестиция

    ОтговорИзтриване