вторник, 12 август 2014 г.


Индикатори

Умишлено сменям темата, за да разчупя еднообразието от ветрилата на Ган.  Почти всички трейдери, работещи на МТ4, ползуват богата гама от индикатори. Най масово използуваните са трендовите, плъзгащите средни. А и те са в основата на 95% от всички останали индикатори. Трендовите, или муувингите, както обичаме да ги наричаме са плъзгащи средни, в зависимост от периода който  избираме. И повечето от стратегиите за търговиа се базират на муувингите. 
Въпрос на настройка и психика на трейдера е да си разработи стил на търговия, на база плъзгащите средни. В повечето случай се използуват няколко средни. Като едната показва дългосрочна тенденция, друга средносрочно, а трета прецизира на най-малък период входа. На графиката съм показал само една плъзгаща средна, като за начало, и нейния потенциал, при спазване на дисциплина на работа. Но последното най-често го нарушаваме, като се потдаваме на моментни емоции.



9 коментара:

  1. Всеки трейдер трябва да си подбере, малко, но достатъчно индикатори, дето да му доставят необходимата информация за пазара!

    ОтговорИзтриване
  2. Индикаторите са едно добро средство за получаване на информация.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз винаги използвам трендовите индикатори, но никога самостоятелно, а в комбинация с други методи на търговия.

    ОтговорИзтриване
  4. Доста интересна и полезна статия. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Моята стратегия винаги се е обуславяла на индикаторите и за сега ми върши доста работа

    ОтговорИзтриване
  6. В много от случаите "АЛИГАТОРА" дава доста добри резултати.....

    ОтговорИзтриване
  7. Да точно подбрани и комбинирани индикаторите са ключа към успеха.

    ОтговорИзтриване
  8. Полшзно разяснение, за току що проходили във форекса :)

    ОтговорИзтриване
  9. Да допълня че са два типа прости и експоненциални, като първите са базирани на средноаритметично за последните N периода, докато експоненциалните дават повече тежест на последните стойности, като се предполага, че те се отразяват по-силно на настоящето

    ОтговорИзтриване