понеделник, 25 август 2014 г.

Стратегия "кърти мивки"


В предишната публикация ви запознах с кратката история на евро/швейцарец. Да продължим да разсъждаваме върху даденостите към момента.
– имаме бетонна приграда, граница която не можем да минаваме. Поне до като ШЦБанка не отмени решението си.
- тренда е мечи към момента. Но не му остават повече от 70 пипса до границата.
Е, и?? Ние дребните обикнавено не мислим. Действаме импулсивно. Но какво мислят инвеститорите с големите пари. Значи някой си, има доста солидна сметка в швейцарски франкове. И целта му е една. Да си ги продаде скъпо. Колкото се може по-близо до границата 1.20. Може би днес, на 1.2072, може би след месец, на 1.2003!
 Каква е стратегията "кърти мивки"!!
- от момента, до границата 1.20, отложени ордери. През 10, или 5 пипса. Кой както може да си го позволи според акаунта си.
Това гарантира, че когато се удари дъно в този диапазон, и двойката поеме на север, ние ще сме хванали дъното, +/-  5, 10 пипа. Който желае, може и през 2 пипа, или 1 да надипли ордерите.
- по желание, обема на ордерите да се увеличава в прогресия, по посока границата. По принципа на Мартингейл.
Гаранция, че  колкото по-близо до дъното ни са ордерите, толкоз обемите са по-големи, съответно най-доходоносни впоследствие.
И идва момента, когато големите решават че цената на швейцарския франк е достатъчно висока, и продават. Това води след себе си верижна реакция. При първите симптоми на колебание или обръщане на тренда, масата се юрва да разпродава. Получава се импулс. Вижте в миналото как е имало импулси от по 200 пипа на ден.
Та всеки да решава вече според чергата си. По тая стратегия поне нищо не си губи.
Може би и утре ще продължа с разсъжденията си върху швейцареда. Малко занемарих другите теми, но и на тях ще им дойде времето.

9 коментара:

  1. Много интересни разсъждения, колега! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Просто една надеждна система от която можем само да спечелим.

    ОтговорИзтриване
  3. Тази стратегия изпробвана ли е ?

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина сериозно ме накара да се замисля върху разсъжденията ти, но все пак няма ли и някаква вероятност нивото от 1.2000 да бъде преодоляно.

    ОтговорИзтриване
  5. чел съм във форумите за тази стратегия и ще я пробвам и аз ако ми се отдаде възпожност

    ОтговорИзтриване
  6. ще я пробвам със сигурност дано наистина да се повтори историята

    ОтговорИзтриване
  7. Доста интересна старатегия. Ще я пробвам някой път и да видим какво ще стане. Да се надяваме на положителен резултат.

    ОтговорИзтриване
  8. С тази стратегия трябват много дебели нерви. Дано успееш, но си мисля че този път швейцареца ще продължи на долу(това е по скоро предчуствие, да не се взиам много на сериозно). Успех :)

    ОтговорИзтриване