вторник, 19 август 2014 г.

Формации от свещи

Отклонявам се от еднообразието на ежедневния коментар, пречупен през техниката на витрилото на Ган  Ще се опитам в няколко публикации да покажа най-характерните използувани формаций в прайс екшъна, прилаган от много трейдери. Не се изискват особени познания. Единственото което е необходимо, това е дисциплината.  Формациите нямат 100% успеваемост, но все пак е над 50%. В порядъка 60-80%

 Това е формация, при която след бялата свещ, нас нейното най-високо ниво се появява доджи само с горна сянка. Колкото по-голяма е сянката, толкова по-силен е сигнала за обръщане на тренда.

 Формацията се състои от две свещи. След възходящия тренд, първия ден имаме голяма бяла свещ, а на втория ден цената на отваряне е над най-високото ниво на предния ден и се образува черна свещ.



Тази формация се образува от три черни свещи, когато цената на отваряне на всеки следващ ден е по-висока от цената на затваряне на предния, но до края на деняна деня достига нова по-ниска цена. Следва силен низходящ тренд.

9 коментара:

  1. Японските свещи са предпочитани за търгуване от масата трейдъри и в доста случаи се оказват успешен начин за търгуване.

    ОтговорИзтриване
  2. да така е но не знам дали са достатъчни за успешна търговия според мен трябва да се комбинират с нещо друго

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, аз също не мога да рачитам само на тях.

      Изтриване
    2. Аз комбинирам свещите с нивата на ББ. Дава много добри резултати...

      Изтриване
  3. Не мога да си представя, как се работили до появата на персоналните компютри и дисплеите с графики. Това да ти подават информация по телеграфа, и с молив да чертаеш на милиметрова хартия ...........ба си кошмара!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Доста интересно . Радвам се ,че споделяш неща който другаде почти не могат да се намерят в нета

    ОтговорИзтриване
  5. аз все още трупам информация

    ОтговорИзтриване
  6. това не ми се вижда възможно. освен на седмични
    ако се наблюдава подобна графика тя е или за акции или има грешка в данните на брокера

    ОтговорИзтриване
  7. Аз обичам д аборя на едночасова графика при евро/долар 6 свещи и пробвам обърщаш вариант, но много рядко го правя, но се получава, само вече ме мързо да седя пред ПС-то постоянно и затова се опитвам да мина на стратегия с чакащи поръчки :)

    ОтговорИзтриване