сряда, 17 септември 2014 г.

Влияние на фундамента

Една тема рядко засягана в анализите на трейдерите.  Повече се набляга на техническия анализ, чисто математически, геометрични модели се търсят. И се избягват икономическите новини. Може би защото при тях се намесват множество фактори. На първо място е стремежа на големите спекуланти да манипулират пазара и по този начин да приберат парите на дребните играчи. Често новините се отиграват в аванс. Пазара ги изконсумира още в предните дни, и когато новината бъде обявена, цената прави откат в обратна посока. Новината в случая е пре-продадена или пре-купена в аванс.
Вчера в 21.00 българско време имахме по фундамент решението на FOMC относно лихвените нива и финансовите стимули, и изявлението на Джанет Йелън. Новините бяха очаквани и предвидими. И въпреки това пазара реагира. Новината в случая е само повод брокери и големите спекуланти да си отиграят позициите.


9 коментара:

  1. По принцип отбягвам икономическите новини. Тогава е времето на скалперите и на занулените сметки.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е така, защото настроенията и очакванията на трейдърите се отразяват на графиките. Аз също съм от онези убедени техничари, които почти не се интересуват от новините, а предпочитат да си гледат графиките.

    ОтговорИзтриване
  3. Добра статия :). Интересно е как пазара реагира на новините.

    ОтговорИзтриване
  4. много добро обяснение на отговора на пазара на очаквани новии

    ОтговорИзтриване
  5. Интересен анализ си направил колега. Според мен бяха очаквани и предвидими. И въпреки това пазара реалгира адекватно на ситуацията.

    ОтговорИзтриване
  6. Пазарът е много чувствителен по време на новини, и когато се възползвам от тях ввинаги е много добре.

    ОтговорИзтриване
  7. да и аз съм на това мнение и гледам повече да се възползвам от него :D

    ОтговорИзтриване
  8. Това е нещо кеото чакам с нетърпение в месеците, ФЕД и ЕЦБ , както и някоя от другите важно новини. Тогава виждаш какво представлява пазара :)

    ОтговорИзтриване
  9. Винаги се съобразявам с фундамента той е горивото на пазара,
    той покавза има ли потенциал да ти излезе сделката

    ОтговорИзтриване