неделя, 21 септември 2014 г.

Малко гимнастика на мозъка

Масово прилагане на ПА(прайс екшън) от интрадей трейдерите е популярва стратегия на спекула. Един от елементите е така наречения "инсайд бар"(вътрешен бар)
Значи, малкото, бялото барче е вътрешно спрямо предходния, мадър бара. Поставя се ордер за продажба в посока тренда, и стопче на мястото му, и .............гасим компа!! А, забравих, не е лошо и плаващ стоп. Та такива ми ти работи. Прилага се на всички възможни фреймове. Но колкото ро-голям, толкоз по-добре.
Е сега сравнявам Ханс 123, или Биг дога, или кучика, .............. все едно! Тук философията е друга. С индикятар си заграждам 2 часа преди отварянето на европейската и американската сесия. Може и азиатската, но тогава обикновено съм прегървал възглавницата. Нощните птици стита да имат желание. Техниката е буквално същата. Чакаме да пробие в една от посоките, и отваряме позиция. Не се съобразяваме с основния тренд, тъй каго фрейма е малък, и се осланяме на господстващатата тенденция за сесията.
Две, по начало съвсем различни стратегии, но с прекалено много допирателни. Наложили се и двете с времено. Което ни дава достатъчно основание да им се доверим, и евентуално да ни стане стил на търговия.


5 коментара:

  1. Надеждна стратегия за спекула. Въпроса е всеки да намери подходящия фрейм за работа, дето съответнства на психонатурата му.

    ОтговорИзтриване
  2. Доста интересно и поучително колега, продължавай все така да ни радваш с такива публикаций.

    ОтговорИзтриване
  3. Ще я пробвам тази стратегия :)

    ОтговорИзтриване
  4. не използвам тази стратегия но ще я проуча

    ОтговорИзтриване